У Грузії стартували міжнародні навчання Agile Spirit-2021 за участю українських морпіхів

Новини
Фото: Facebook ВМС ЗС України

У Грузії 26 липня стартували міжнародні навчання Agile Spirit-2021, в яких беруть участь українські морські піхотинці. Урочистості з нагоди відкриття навчань пройшли на території 2-ї піхотної бригади Збройних Сил Грузії, неподалік міста Сенакі.

Про це повідомляє Командування ВМС ЗС України.

Захід проходив за участю міністра оборони Грузії Джуаншера Бурчуладзе та апарату аташе країн учасників навчань. Міжнародні багатонаціональні навчання Agile Spirit цьогоріч відзначають свій ювілей, Грузія приймає їх вже вдесяте.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

«Головна мета Agile Spirit-2021 полягає у вдосконалені взаємодії між силами країн-членів НАТО та країн-партнерів, зміцнені оперативних можливостей під час планування та проведення операцій в багатонаціональному середовищі, покращення співпраці у сфері міжнародної безпеки. Agile Spirit-2021 сприяє регіональній стабільності, а також посилює спроможності країн-членів Альянсу та країн-партнерів ефективніше реагувати на регіональні кризи та виклики», – розповіли у Командуванні ВМСУ

У навчаннях беруть участь понад 2500 військових з 15 країн-членів НАТО та країн-партнерів, серед яких: Грузія, США, Великобританія, Україна, Польща, Румунія, Туреччина, Латвія, Естонія, Німеччина, Азербайджан, Іспанія, Канада, Італія та Литва.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

Agile Spirit-2021 є наймасштабнішими за всю історію проведення багатонаціонального навчання з моменту його започаткування. Agile Spirit-2021 пройдуть у п’яти локаціях – 2-а піхотна бригада в Сенакі, полігон Сорта/Екі, стрілецький полігон Орфоло, стрілецький полігон Вазіані та військовий аеродром Вазіані.

Від України у навчаннях беруть участь військовослужбовці зведеної роти окремого батальйону морської піхоти, а також офіцери управління окремої бригади морської піхоти та командування морської піхоти з різних напрямів.

До Грузії українські морпіхи дісталися на борту середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко», який у складі корабельної групи ВМСУ разом із патрульним катером «Слов’янськ», здійснили перехід Чорним морем та ошвартувались у грузинському порту Поті.

Нагадаємо: