В Україні стартували міжнародні військові навчання «Козацька Булава»

Новини
Фото: facebook.com/UkrainianLandForces

В Україні 12 липня розпочалися міжнародні українсько-британські військові навчання «Козацька Булава-2021» (Cossack Mace 2021) за участі військовослужбовців та техніки п’яти країн-партнерів: України, Великої Британії, Канади, Швеції та США.

Навчання триватимуть до 24 липня, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Урочистий початок навчання відбувся у Миколаївській області за участю представників командування Сухопутних військ ЗСУ, оперативного командування «Схід», командира 4-го батальйону Королівського полку Шотландії, командира операції UNIFIER та інші.

У навчанні візьмуть участь 2000 військових та понад 300 одиниць військової техніки з п’яти країн-партнерів (Україна, Велика Британія, США, Канада, Швеція).

Нагадаємо:

  • 28 червня 2021 року в Одесі стартували щорічні міжнародні навчання «Сі Бриз-2021». Цього року навчання були наймасштабнішими за понад 20 років їх проведення. Головна ідея «Сі бриз-2021» – підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні. Навчання тривало в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших південних районах України. В маневрах брали участь біля 30 кораблів, катерів та суден, більше 30 літаків і вертольотів, до 5 тисяч особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки. 10 липня навчання «Сі Бриз-2021» завершилися.