У Криму підприємець Єфремов провів мілітаристські заходи для місцевих дітей на 16 млн рублів – ZMINA

Новини
Фото: gvardeiskayagimnaziya2.ru

Найбільшу кількість угод щодо російської пропаганди та мілітаризації дітей в окупованому Криму з усіх приватних кримських підприємств створене Росією формування «Кримпатріотцентр» уклало з індивідуальним підприємцем Андрієм Єфремовим. За 2016-2018 роки були підписані 14 таких угод на загальну суму щонайменше 16 127 235 рублів.

Про це повідомляє Центр прав людини ZMINA з посиланням на укладені угоди.

Андрій Єфремов є засновником і директором ТОВ «Беляус» та ТОВ «Агентство «Большая перемена». У 2014 році він брав участь в організованих окупантами незаконних виборах до «Сімферопольського городского совєта».

Андрій Єфремов Фото: myrotvorets.center

Відомо, що на початку 2021 року підприємець звернувся до незаконного «Арбітражного суду Республіки Крим» з позовом про грошові претензії щодо Фонду «Кримконгрес» – формування, що попри санкції надає консалтингову, інформаційну та експертну підтримку закордонним інвесторам.

Відповідно до документів, у мілітаристських та пропагандистських заходах за фінансування Єфремова узяла участь молодь з 11 до 30 років.

Підприємець організував для незаконного формування, зокрема, такі заходи:

  • надання послуг з проведення «Кримської республіканської Спартакіади з воєнно-прикладних видів спорту»;
  • зліт «Кримського республіканського відділення Всеросійського руху «Юнармія»;
  • захід «Назустріч Всесвітньому фестивалю молоді та студентів – 2017»;
  • «Республіканський фестиваль здоров’я і спорту в межах популяризації комплексу «Готов к труду и обороне (ГТО)»;
  • молодіжний фестиваль вуличного мистецтва «Яскраві вулиці»;
  • День молоді в Криму;
  • Міжнародний молодіжний фестиваль «Екстрим Крим»;
  • Освітній майданчик «Залучення молоді до занять творчістю»;
  • захід «Зліт лідерів учнівського самоврядування в межах розвитку Російського руху школярів (РРШ)»;
  • зліт добровольчих, волонтерських організацій «Республіки Крим»;
  • Кримський фестиваль вуличних видів спорту «СпортФест».

Андрій Єфремов був залучений серед іншого до формування організаційних груп цих заходів, створення їхніх програм, їхнього виконання, трансферу учасників, зокрема, всупереч українському законодавству, іноземних громадян, проживання, харчування та медійного супроводу.

Серед іншого Андрій Єфремов також надавав послуги «Кримпатріотцентру» в межах Міжнародного молодіжного фестивалю «Екстрим Крим». ГО «Федерація екстремальних видів спорту Республіки Крим «Екстрим Крим», яка й організовує цей фестиваль, заснувала «голова» незаконного «Комітету Госсовєта Республіки Крим з бюджетно-фінансової, інвестиційної та податкової політики» Ольга Виноградова.

Окрім того, в 2018 році підприємець забезпечував технічним обладнанням «урочисте приймання від імені керівництва Республіки Крим з нагоди святкування Дня Загальнокримського референдуму 2014 року і Дня возз’єднання Криму з Росією».

Як повідомлялось, у Криму збудують регіональний центр з військової підготовки молоді «Авангард» – один з великої мережі подібних центрів по всій Росії. З єдиною відмінністю – цей стоятиме на окупованій українській землі і готуватиме вояків для Путіна з наших, українських дітей. Подробиці читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань ««Авангард»: кримських підлітків вчитимуть вбивати і вмирати за Росію».

Нагадаємо:

  • За даними українських правозахисників, до мілітаризації освітнього простору в окупованому Криму та знищення української ідентичності кримських дітей причетні щонайменше 12 осіб: від так званих кримських «міністрів освіти» до вчителів шкіл півострова.