У Донецьку заднім числом підвищили квартплату, готуються підвищити тариф і на вивезення сміття

Новини
Окупований Донецьк Фото: Євгенія Карпачова

Міська «адміністрація» окупованого Донецька затвердила нові, більш високі, тарифи на послуги з утримання багатоквартирних житлових будинків, споруд і прибудинкових територій. При цьому нові тарифи почали діяти вже з 1 липня.

Відповідне «розпорядження», яке підписав «глава адміністрації» Донецька Олексій Кулемзін, опубліковано на «офіційному сайті ДНР», повідомляє сайт «Новости Донбасса».

Зокрема, для жителів невпорядкованого житла тариф складе 3,363 рубля за 1 квадратний метр площі квартири. Для власників частково упорядкованого житла, в якому є холодне водопостачання і водовідведення – 4,392 рублія а при наявності ще й водяного опалення або газопостачання – 5,182 рубля за 1 квадратний метр.

Для власників впорядкованого житла тариф складе 6,589 рубля.

Жителям багатоквартирних житлових будинків підвищеного ступеня благоустрою за 1 квадратний метр необхідно буде платити 8,58 рубля. Виняток становитимуть громадяни, які проживають на перших поверхах, для них утримання обійдеться в 7,104 рубля.

Крім того, в містах на підконтрольній угрупованню «ДНР» території незабаром можуть підняти тариф на вивезення сміття. Напередодні так званий «глава ДНР» Денис Пушилін підписав «указ», яким дозволив «адміністраціям» районів і міст затверджувати ціни на послуги з вивезення побутових відходів.

У багатьох містах ОРДО існують проблеми з вивезенням сміття. Комунальні підприємства нарікали на низький тариф і, як наслідок, брак кадрів і зношену техніку.

Нагадаємо:

  • З 1 липня 2021 року «влада» так званої «ДНР» підвищила тарифи на житлово-комунальні послуги для населення. Загальне збільшення вартості «комунальної квитанції» в середньому складе близько 17%.
  • З 1 липня 2021 року «адміністрація» так званої «ЛНР» також підвищила тарифи на житлово-комунальні послуги для населення.