На Донбасі окупанти продовжують обстріли позицій Об’єднаних сил

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На Донбасі минулої доби та з початком поточної російські окупанти продовжують порушувати режим припинення вогню в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) та обстрілювати українські позиції з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат у підрозділах Об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

Як зазначається, протягом минулої доби, 27 липня, зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.

Поблизу Золотого-4 та Водяного противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру. У районі населених пунктів Катеринівка та Кам’янка російські окупанти здійснювали обстріли з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Станом на 7 годину ранку, 28 липня, зафіксовано три порушення режиму припинення вогню.

Неподалік селища Зайцеве російські окупанти обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу населених пунктів Піски та Водяне ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру.

«На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат внаслідок ворожого вогню за минулу та поточну добу серед українських захисників немає», – вказали у штабі ООС.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Нагадаємо:

  • 26 липня на Донбасі внаслідок артилерійського обстрілу з боку російських окупантів українських позицій у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування.