Тенісистка Еліна Світоліна принесла Україні п’яту «бронзу» на Олімпіаді-2020

Новини
Українська тенісистка Еліна Світоліна Фото: facebook.com/olympicua

Перша ракетка України Еліна Світоліна 31 липня у бронзовому фіналі тенісного турніру Олімпіади-2020 перемогла представницю Казахстану Олену Рибакіну та принесла українській олімпійській команді п’яту бронзову медаль на Олімпійських іграх в Токіо. Ця нагорода стала для України першою в історії тенісних олімпійських турнірів.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України.

«Неймовірна бронзова перемога Еліни Світоліної! Перша ракетка України, демонструючи фантастичну волю до перемоги, виграє матч за третє місце у представниці Казахстану Олени Рибакіної (1:6; 7:6 ; 6:4) і здобуває першу олімпійську медаль в історії українського тенісу і п’яту для України бронзу у Токіо-2020», – йдеться у повідомленні.

Світоліна займає 6-ту позицію у рейтингу WTA.

Українська тенісистка Еліна Світоліна Фото: facebook.com/olympicua

На минулих Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро українська тенісистка дійшла до чвертьфіналу.

Нагадаємо:

  • 24 липня 2021 року 20-річна українська дзюдоїстка Дар’я Білодід виборола бронзову медаль у ваговій категорії до 48 кг на Олімпійських іграх у Токіо. Вона стала першою в історії України для жіночого дзюдо.
  • 25 липня 2021 року шпажист Ігор Рейзлін став бронзовим призером Олімпіади-2020.
  • 276 липня 2021 року українські спортсмени Олена Костевич та Олег Омельчук здобули бронзову медаль у змішаному командному змаганні у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.
  • 29 липня 2021 року український плавець Михайло Романчук завоював бронзову медаль на Олімпіаді-2020, посівши третє місце із результатом 7 хвилин 42,33 секунди у фіналі 800-метрівки вільним стилем.