В ОРДО у абонентів місцевого мобільного оператора з’являються віртуальні російські номери

Новини
Фото: investigator.org.ua

В ОРДО до мобільних номерів абонентів так званого «республіканського оператора стільникового зв’язку ДНР «Фенікс» додали нові номери, які доступні в Росії з кодом +7958 і належать російському віртуальному оператору стільникового зв’язку Sprint. Однак даний перехід торкнувся не внутрішніх дзвінків, а лише виклики з номерів за межами ОРДО, тобто під час дзвінка в Росії на вказаний новий номер відбувається пряме з’єднання з «Феніксом» в «ДНР».

Про це пише телеграм-канал Dontel.

«В останні дні деяким абонентам російських операторів на території РФ приходять СМС-повідомлення про те, що абоненти (їх контакти) з номерами «Фенікс» тепер доступні за номером з кодом +7958. Під час дзвінка на вказаний новий номер відбувається пряме з’єднання з «Феніксом» в «ДНР», – йдеться в повідомленні.

При цьому, сам російський номер, який пишуть в СМС, має не тільки інший код, але і повністю відрізняється від номера «Фенікс» конкретного абонента. У повідомленні цей номер вказаний як «московський регіон, оператор Sprint», пише телеграм-канал і призводить скан-копію такого СМС-повідомлення.

«Вартість виклику на такий номер «згідно з тарифним планом оператора зв’язку» (списуються, наприклад, хвилини за розмову, а не гроші, як при міжнародному сполученні). При цьому, при пошуку даного коду +7958 в мережі є інформація, що це «Віртуальний оператор стільникового зв’язку», – пише Dontel.

Як повідомляє сайт «ОстроВ», в «операторі ДНР» «Фенікс» роз’яснили суть переходу на російський номер.

«Ми раді повідомити про запуск експериментального проекту для вашого вільного спілкування. Тепер, набираючи російський номер, вказаний в SMS, ваші родичі, друзі та колеги можуть безперешкодно додзвонитися до вас з будь-якої точки світу», – йдеться у повідомленні.

Абоненти оператора «Фенікс» також пишуть, що якщо набрати короткий номер 410, то автоінформатор видає наступне повідомлення: «Ви отримали SMS про те, що до вашого номера 071 … «прив’язаний» російський номер, вказаний в повідомленні».

Нагадаємо:

  • У так званій «ДНР» місцеві жителі, яким необхідно сплатити комунальні послуги, мита, або інші платежі, скаржаться на великі черги у відділеннях так званого «Центрального республіканського банку ДНР».