У ОРДО жителі скаржаться на черги у «Центробанку ДНР»

Новини
«Центральний республіканський банк ДНР» в окупованому Донецьку Фото: ДАН

У так званій «ДНР» місцеві жителі, яким необхідно сплатити комунальні послуги, мита, або інші платежі, скаржаться на великі черги у відділеннях так званого «Центрального республіканського банку ДНР».

Про це пише сайт «Новости Донбасса».

На даний момент «Центробанк ДНР» – це єдина «фінансова установа», яке підконтрольна угрупованню «ДНР» і виконує функції банку в ОРДО. Перелік послуг, які він надає, обмежений. Наприклад, немає функції міжнародних переказів, оскыльки даний «банк» є нелегальною фінансовою установою.

В останні дні біля відділень «банку» спостерігаються черги. Люди намагаються переоформити так звані платіжні картки, однак їм доводиться годинами чекати в черзі. Це пов’язано з низкою особливостей роботи «банку». Наприклад, людина не може переоформити картку в будь-якому зручному для неї відділенні, а лише там, де вона отримала свою першу карту.

Для того, щоб змінити ситуацію, в «банку» встановили новий графік прийому. Тепер в більшості відділень оплатити комунальні послуги, мита, або інші платежі можна тільки до 16:00.

Нагадаємо:

  • З 1 липня 2021 року «влада» так званої «ДНР» підвищила тарифи на житлово-комунальні послуги для населення. Загальне збільшення вартості «комунальної квитанції» в середньому складе близько 17%.
  • Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін пояснив жахливий стан доріг на окупованій частині Донецької області відсутністю коштів на їх ремонти.
  • Міська «адміністрація» окупованого Донецька затвердила нові, більш високі, тарифи на послуги з утримання багатоквартирних житлових будинків, споруд і прибудинкових територій. При цьому нові тарифи почали діяти вже з 1 липня.