Підписано перші договори з ВПО, які отримають пільгові іпотечні кредити

Новини
ипотечные кредиты

Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє, що підписано перші договори з 5 сім’ями з числа внутрішньо переміщених осіб, які отримали пільгові іпотечні кредити в рамках проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», який реалізується урядом України за підтримки уряду Німеччини.

«Ми дуже щасливі, що сьогодні завдяки нашим партнерам – Уряду Німеччини, є можливість дійсно допомагати внутрішньо переміщеним особам у найбільш складному питанні – забезпеченні власним житлом. Наша спільна мета – аби в реєстрі житлових потреб ВПО не було жодного кандидата, і всі, хто колись були змушені переїхати з рідних земель – житимуть щасливо на новому місці у власному, комфортному житлі», – зазначила заступниця міністра Інна Драганчук.

Переможців було відібрано шляхом рандомного відбору, який відбувся 21.07.2021.

Квартири, які планується придбати в рамках цих договорів, розташовані в Києві та Київській області. Загальна сума кредитних коштів за вказаними договорами становить 5 296 136,00 грн.

Кредит надається строком на 20 років під пільгові умови – 3 % річних у гривні із розрахунку 63 кв. м. загальної площі на сім’ю.

Інформація про способи подання відповідної заяви знаходиться за посиланням: https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlia-vpo-kfw/yak-podaty-zaiavu.

Мінреінтеграції просить громадян з числа внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані як кандидати для отримання кредиту згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції об’єднаних сил (ООС) на придбання житла, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 року №980, ознайомитись з інформацією за посиланням: https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlia-vpo-kfw/zahalna-informatsiia.

Нагадаємо: