Чубаров назвав прямими погрозами заяви Мурадова про «болючі наслідки» для учасників Кримської платформи

Новини
Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу Фото: investigator.org.ua

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав прямими погрозами і ультиматумом заяви «заступника глави уряду» Криму Георгія Мурадова про «болючі наслідки» для учасників Кримської платформи.

«Шантаж Росії не вдався, і велика кількість учасників Кримської платформи підтвердили свій приїзд. Тепер пішли такі брутальні прямі погрози. Це вже не шантаж, це вже ультиматум. Ближче до 23 серпня, я думаю, що в хід піде важка артилерія у вигляді посадових осіб Росії високого рангу», – сказав він, пише Крим.Реаліі.

Чубаров також заперечив Мурадову з приводу того, що учасники Кримської платформи мають намір поставити під сумнів територіальну цілісність Російської Федерації.

«Загроза Мурадова абсурдна і по суті, тому що ніхто не має наміру ставити під сумнів територіальну цілісність Росії щодо Криму – в цивілізованому світі просто ніхто не визнає спроби незаконної анексії Криму», – зазначив глава Меджлісу кримськотатарського народу.

«Заступник голови уряду» Криму, постійний представник Криму при президенті РФ Георгій Мурадов заявив російським ЗМІ, що учасників Кримської платформи можуть очікувати «болючі наслідки». На його думку, такими заходами могли б стати «накладення арешту на активи та заборона на в’їзд на територію Росії».

Ще три країни Європи підтвердили свою участь у першому саміті Кримської платформи. Тепер їх 37.

Кримська платформа може відіграти важливу роль у координації санкційних політик США, ЄС, Великої Британії, Канади та інших країн, які не визнають незаконної спроби анексії Криму Росією. Така координація дозволить виробити більш ефективну санкційну політику, яка призведе до серйозних наслідків для РФ за її дії проти України, зокрема, щодо притягнення до відповідальності російського бізнесу та топчиновників, які вкрали українську власність на окупованому півострові, Джордж Кент, тимчасовий повірений у справах США в Україні, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи і Євразії сказав в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань.

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?

Читайте також Асоціація друзів окупації Криму і її куратор Георгій Мурадов

Про те, які перспективи у Кримської платформи бачить уряд Федеративної Республіки Німеччини, – в інтерв’ю Анки ФЕЛЬДГУЗЕН, Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні для Центру журналістських розслідувань.

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський вважає, що створення Кримської платформи буде серйозним кроком у напрямку деокупації Криму, оскільки в ході установчого саміту, який відбудеться 23 серпня в Києві, буде створено постійно діючий офіс і обговорені ініціативи щодо безпеки у Азово-Чорноморському регіоні. Він також зауважив, що країни-учасниці Кримської платформи ризикують погіршити відносини з РФ, яка дуже негативно реагує на її створення.
  • Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росія «погрожує» країнам, які погодилися взяти участь в міжнародному саміті Кримської платформи, який пройде 23 серпня в Києві.
  • 6 серпня 2021 року під час форуму Експертної мережі Кримської платформи у Києві представили цілі та завдання семи підгруп у її складі.