У Керчі нічна злива затопила центральні вулиці, до кінця доби на сході Криму очікуються сильні дощі

Новини
атоплений центральний стадіон в Керчі Фото: 82.mchs.gov.ru

У Керчі нічна злива знову затопила центральні вулиці і міський стадіон, рух громадського транспорту обмежений. Через затоплення щитових, трансформаторних підстанцій від електропостачання відключені близько 2000 побутових абонентів. До кінця доби 16 серпня на сході окупованого Криму оголошено штормове попередження, очікуються дуже сильні дощі, грози, град, шквал 15-20 м/с.

Про підтоплення вулиць повідомляє «міська адміністрація» Керчі.

«Нічна злива знову призвела до затоплення центрального стадіону. У зоні підтоплення опинилися прилеглі до річок Мелек-Чесмі і Катерлез ділянки вулиць Шлагбаумська, Самойленко, Єременко, Карла Маркса, Козлова, Пролетарської, Фурманова, Горбульського, Мірошника, а також центральний ринок. Підтоплено оптово-роздрібний ринок», – йдеться в повідомленні.

У місті ведеться відкачка води, розчищення зливової каналізації. Незважаючи на те, що напередодні були розчищені зливні стоки всіх проблемних місцях, обсяг води такий, що вони не справляються з потоком.

Рух громадського транспорту в центральній частині міста обмежена. З метою безпеки пасажирів і водіїв електротранспорт тимчасово не працює.

Затоплений центр Керчі Фото: Sergei Malgavko / TASS

За інформацією т.в.о. «глави адміністрації» Керчі Святослава Брусакова, прийняті 64 заявки щодо підтоплення житлових будинків.

«З 1:00 ночі було відключено від електропостачання близько 2000 побутових абонентів, Торговий порт, центральний ринок, рибоконсервний завод «Пролив» в зв’язку з затопленням щитових, трансформаторних підстанцій», – сказав Брусаков.

За його словами, там, де є необхідність, проводиться евакуація людей. Через затоплені ділянки проїжджої частини доріг в районі автовокзалу здійснюється перевезення людей військовою технікою.

Як повідомляє «Головне управління МСЧ РФ по Республіці Крим», за інформацією «Кримського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища», вдень і до кінця доби 16 серпня в східних районах Криму очікуються дуже сильні дощі, грози, град, шквал 15-20 м/с.

Нагадаємо:

  • 13 серпня 2021 року в Керчі після нічного дощу були підтоплені центральні вулиці, рух по ним перекрито. Через можливий розлив річки Мелік-Чесме жителям Керчі було наказано готуватися до можливої евакуації: зібрати документи, ліки і запас їжі.
  • 14 серпня рятувальники зводили тимчасові дамби на шляху розливу дощових вод в Керчі, де напередодні через рясні опади затопило вулиці, приватні будинки, двори.