У Керчі через потоп рятувальники облаштовують тимчасові дамби

Новини

МНС в окупованому Криму зводить тимчасові дамби на шляху розливу дощових вод у Керчі, де напередодні через рясні опади затопило вулиці, приватні будинки, двори.

«Особовий склад виконує заходи щодо створення штучних перешкод і тимчасових дамб на шляху розливу дощових вод, а також проводять розчистку зливових каналізацій. Аварійно-відновлювальні роботи ведуться в цілодобовому режимі», – йдеться в повідомленні управління МНС.

Рятувальники провели розрахунки зон можливих підтоплень з урахуванням аерозйомки населених пунктів, найбільш схильних до підтоплень.

«Для контролю ситуації з повітря були задіяна група безпілотних літальних апаратів Головного управління. Також складено моделі розвитку оперативної обстановки в разі погіршення ситуації, пов’язаної з випаданням рясних опадів», – зазначили у відомстві.

За інформацією рятувальників, на базі дитячої школи мистецтв ім. Р. В. Сердюка розгорнуто пункт тимчасового розміщення, де постраждало від потопу населення може отримати всю необхідну допомогу. На даний момент в ньому розміщені 20 осіб, в тому числі 6 дітей, повідомляють в МНС.

Раніше влада повідомляла, що в зв’язку зі сформованою ситуацією в Керчі приведені в готовність до розгортання 26 пунктів тимчасового розміщення. У зв’язку з випаданням рясних опадів вранці 13 серпня виявилися підтоплені центральні вулиці Керчі.

У Керчі в окупованому Криму 13 серпня після нічного дощу підтоплено центральні вулиці, рух по ним перекрито. Очікується посилення опадів, можливий розлив річки Мелік-Чесме і підтоплення. Жителям Керчі наказано готуватися до можливої евакуації: зібрати документи, ліки й запас їжі.

В окупованому Криму 4 липня рясні опади викликали повінь в селах Куйбишеве і Голубінка Бахчисарайського району. Місцеву жительку змило потоком води, вона вважається зниклою без вісті.

Нагадаємо:

  • 17 червня 2021 року в окупованому Криму в результаті рясних опадів затопило населені пункти східної частини півострова. У Керчі рятувальники вплав супроводжували човен, на якому так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оглядав затоплене місто.
  • 18 червня 2021 року в результаті злив затопило населені пункти Великої Ялти. У самій Ялті, де за 6 годин випала місячна норма опадів, було зупинено рух тролейбусів і закрита значна частина автобусних маршрутів.