У Криму «суди» заарештували трьох затриманих кримських татар, ще двом запобіжний захід оберуть в середу

Новини
Обшук в будинку Раіфа Февзієва в Строгановці під Сімферополем Фото: facebook.com/crimeansolidarity

В окупованих Криму і Севастополі «суди» заарештували на два місяці трьох затриманих ФСБ 17 серпня на півострові кримськотатарських активістів: Джеббара Бекірова, Рустема Таїрова і Раіфа Февзієва. Рустему Мурасову і Зауру Абдулаєву запобіжний захід оберуть 18 серпня.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

Зокрема, «Ленінський районний суд» Севастополя обрав Джеббару Бекірову, підозрюваному за ч.1 ст.205.5 КК РФ (організація діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною), і Рустему Таїрову, підозрюваному за ч.2 ст.205.5 КК РФ (участь в діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною), запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою до 11 жовтня 2021 року.

Крім того, «Київський районний суд» Сімферополя обрав Раіфу Февзієву, підозрюваному за ч.1 ст.205.5 КК РФ (організація діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною), запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 12 жовтня 2021 року.

Запобіжний захід Рустему Мурасову і Зауру Абдулаєву «Ленінський районний суд» Севастополя обере 18 серпня.

Нагадаємо:

  • 17 серпня 2021 року в окупованому Криму і Севастополі російські силовики провели масові обшуки в будинках кримських татар. Затримано п’ять активістів. У Нахімовському районі Севастополя співробітники ФСБ відвезли активістів Рустема Мурасова і Рустема Таїрова, в Балаклавському районі Севастополя – Джеббара Бекірова, в Бахчисарайському районі Криму – активістів Заура Абдуллаєва, в Сімферопольському районі Криму – Раіфа Февзієва.
  • МЗС України висловило рішучий протест через незаконні обшуки та затримання кримських татар в окупованому Криму та вимагає від Росії негайно їх звільнити.
  • Прокуратура АРК та Севастополя відкрила кримінальні провадження за фактами нових обшуків та затримань кримських татар в окупованому Криму.
  • Українські правозахисники вимагають від Росії негайно звільнити затриманих 17 серпня в окупованому Криму кримськотатарських активістів під приводом нібито «боротьби з тероризмом» та негайно припинити практику залякування кримських татар, релігійних діячів та громадських активістів на півострові.