У Херсоні в ході монтажу впав 70-метровий флагшток, який встановлювали до Дня Незалежності

Новини
Фото: most.ks.ua

У Херсоні 20 серпня в ході монтажу впав 70-метровий флагшток, який встановлювали до Дня Незалежності України біля бібліотеки імені Олеся Гончара. Конструкція впала, пошкодивши собою стоячу поруч автівку.

Про це повідомляє сайт IPC-Херсон.

Під час падіння флагшток пошкодив автівку Lexus, що стояла поряд.

За інформацією з джерел IPC-Херсон, вартість конструкції становить близько 8 млн грн.

Ситуацію на одній із сторінок в соцмережах прокоментував Голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

«Це процес встановлення і те, що розірвалося стропа, що тримає, то як це передбачити! Це, наприклад, як стовп, або дерево стояли і впали!», – написав Козир.

Також він повідомив, що на виготовлення та встановлення флагштоку не було витрачено бюджетних коштів.

Як повідомляє херсонське інтернет-видання «Мост», при падінні флагшток розчавив автомобіль Lexus, який належить Віталію Караваєву, заступнику директора Департаменту розвитку територій, начальника управління будівництва та фінансового забезпечення Херсонської обласної державної адміністрації. Він дивом встиг вискочити з машини за лічені секунди до того, як неї впали тонни металу.

«У команді (голови Херсонської ОДА Сергія – ред.) Козиря він відповідає за всі будівельні підряди і коммуникує з підрядниками. Очевидно, що він відповідав і за установку прапора, і за пошук таємничого спонсора його установки. Автомобіля Lexus в декларації чиновника немає», – пише видання.

Фото: Олександр Корняков

Висота флагштока мала бути 71,8 м, а разом із тризубом, що мали встановити на верхівці, – сягнула б майже 73 метрів. Конструкцію створено беззварювальним способом, усі з’єднання тримаються на заклепках. Таким же способом споруджені й відомі Аджигольські маяки поблизу Херсона.