Незалежно від представництва всі учасники Кримської платформи беруть на себе одинакові повні зобов’язання – Кулеба

Новини
Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України Фото: Youtube Радіо Свобода

На установчому саміті Кримської платформи не має значення, представник якого рівня представляє певну країну, бо всі учасники беруть на себе однакові повні зобов’язання.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода.

Відповідаючи на запитання про те, що з 46 офіційних делегацій, підтверджених на цей час, тільки 15 будуть представлені на рівні президентів, прем’єр-міністрів чи голів парламентів, Кулеба наголосив: «Незалежно від того, на якому рівні представлена країна, принципово важливо, що країна є і бере на себе певні зобов’язання. Немає жодної різниці між вагою зобов’язання, взятого на саміті президентом і міністром закордонних справ. Тому що вони всі є главами делегацій держав. Вони там не в особистій ролі».

«Кримська платформа зібрала багато учасників. Це всі важливі для нас учасники. І всі вони є рівнозначними, з точки зору подальшої роботи на Кримській платформі», – додав він.

«І сенс Кримської платформи саме в тому, що, використовуючи механізм, будуть ухвалюватися рішення, необхідні для збільшення тиску на Росію як на державу-агресора і кінцевої деокупації півострова», – вказав очільник МЗС.

Наразі участь у саміті Кримської платформи підтвердили представники вже 46 країн і міжнародних чи міждержавних організацій, не рахуючи самої України.

Нагадаємо: