У «ДНР» «мер» Макіївки закликав жінок не відпустити чоловіків на заробітки в Росію

Новини
Фото: dnr-live.ru

У так званій «ДНР» «глава адміністрації» Макіївки Сергій Голощапов закликав жінок міста не відпускати чоловіків на заробітки в Росію. Він стверджує, що в Макіївці створено робочі місця з високою зарплатою.

Про це Голощапов заявив в ефірі сепаратистського телеканалу «Юніон», передає сайт «Новости Донбасса».

«На території міста Макіївки створено комунальне підприємство «Житловик-3». Ми займаємося за інвестиційною програмоюі ремонтом житлового фонду міста. Ми хочемо, щоб макіївчани працювали в нашому місті. Рівень фонду заробітної плати – ось зараз підписано 25 100 руб. (близько 9 200 за місцевим курсом валют – ред.), це мінімальна заробітна плата при виконанні даних робіт. І ми навіть в цьому році вийшли на рівень заробітних плат 30 000 – 35 000 руб. (11 100 – 12 900 грн – ред.) за кваліфікованими будівельними спеціальностями», – сказав «мер».

Він запевняє, що міська «влада» не хоче «втрачати наші трудові сили».

«І тому у мене прохання до кожної жінки Макіївки: утримуйте своїх чоловіків. Адже те, що чоловік поруч, – завжди радість у вашому домі. Він буде працювати на підприємствах міста Макіївки, отримувати ту ж саму заробітну плату. Адже порахуйте: в тому ж Краснодарі, в Ростові ті ж 60 000 руб. (близько 22 200 грн – ред.) мінус проживання, мінус харчування, мінус проїзд … Але що найголовніше – [на заробітках] ваш чоловік знаходиться за тридев’ять земель від вас, а так він поруч», – переконував Голощапов мешканок міста.

Він згадав і про переваги сімейних свят, спільної роботи в городі, і про виховання дітей і закликав «проживати з сім’ями в місті Макіївці».

Нагадаємо:

  • Великий відтік кадрів на шахтах ОРДО раніше констатували в «Донецькій профспілці працівників вуглепрому». За словами його голови, «депутата народного ради ДНР» Геннадія Ковальчука, дуже багато донеччан працюють в РФ – «і на Півночі, і в Москві на метробуді».
  • Російська вуглевидобувна компанія «Колмар» перевезла 2 тис. шахтарів і їх сімей з ОРДЛО на постійну роботу в Республіку Саха (Якутію). Компанія допомогла їм отримати російські паспорти і поселила в місті Нерюнгрі.