Російська вуглевидобувна компанія переселила 2 тисячі шахтарів з сім’ями з ОРДЛО до Якутії

Новини
Фото: ДАН

Російська вуглевидобувна компанія «Колмар» перевезла 2 тис. шахтарів і їх сімей з ОРДЛО на постійну роботу в Республіку Саха (Якутію). Компанія допомогла їм отримати російські паспорти і поселила в місті Нерюнгрі.

Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Керуюча компанія «Колмар» Артем Левін, передає російське видання РБК.

За його словами, в компанії прийняли рішення поступово позбутися від вахтового методу і перевезли в Якутію шахтарів з Донбасу. У «Колмар» допомогли їм отримати російські паспорти і поселили в Нерюнгрі, уточнив він.

Ймовірно, мова йде про шахтарів з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, оскільки на сайті компанії є спеціальний розділ з працевлаштування «для громадян України та республік Донбасу».

До 2018 року гендиректором «Колмар» був Сергій Цивілєв, який через підконтрольні компанії володів 70% акцій ТОВ «Колмар груп». Решта 30% належать «Волга Груп» Геннадія Тимченко, російського олігарха, близького до президента РФ Володимира Путіна. У 2018 році Цивілєв став губернатором Кемеровської області РФ. Перед тим як очолити регіон, він подарував свої акції дружині Анні Цівілєвій.

Ще у 2016 році, перебуваючи на посаді гендиректора «Колмар», Сергій Цивілєв повідомляв про те, що компанія прийняла на роботу 200 шахтарів з Донбасу.

Нагадаємо: