У Дніпрі внаслідок вибуху авто загинуло двоє людей, поліція вважає його терактом

Новини

У Дніпрі 15 вересня вибухнув легковий автомобіль, в якому перебували керівниця пресслужби Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Дар’я Гречіщева та ветеран АТО Олексій Кавлак. Обидва загинули. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом теракту.

Про надзвичайну подію повідомило Головне управління Нацполіції у Дніпропетровській області.

Як зазначається, інформація про подію надійшла до поліції 15 вересня близько 9:00. Вибух стався в автомобілі Nissan Primera на проспекті Богдана Хмельницького.

Внаслідок вибуху загинули дві особи, які перебували всередині автомобіля.

«Встановлено, що в автомобілі перебували чоловік та жінка. Особи загиблих попередньо встановлені за документами, виявленими на місці події. Зараз за даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)», – йдеться у повідомленні.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група, вибухотехніки, експерти криміналістичної лабораторії.

Встановлюються всі обставини події.

В свою чергу, пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій України повідомила, що внаслідок вибуху у авто загинула начальниця відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Дніпровській області Дар’я Гречіщева.

«Дар’я була одна з найкращих співробітників ДСНС, а очолюваний нею відділ – одним із найпередовіших, найфаховіших, найпотужніших серед усіх регіональних прес-служб ДСНС … Дар’я була волонтером Червоного Хреста, багато допомагала усім, хто потребував допомоги», – йдеться у повідомленні.

Агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що у автомобілі також загинув ветеран АТО Олексій Кавлак.