Пушилін скасував у «ДНР» комендантську годину у вихідні до кінця вересня

Новини
Перевірка документів мешканця ОРДО «правоохоронцями ДНР» Фото: ДАН

У так званій «ДНР» продовжили часткове скасування комендантської години до кінця вересня. При цьому час, коли комендантська година не діє, збільшено на добу з вечора п’ятниці до раннього ранку понеділка, а не до ранку неділі, як раніше.

Відповідне «розпорядження» підписав так званий «глава ДНР» Денис Пушилін, передає сайт «Новости Донбасса».

Згідно «документу», комендантська година у вихідні на території ОРДЛО скасовується до 30 вересня.

Крім того, тривалість скасування комендантської години збільшили на добу, і тепер обмеження на пересування знімаються з 23:00 п’ятниці до 4:00 понеділка. Раніше комендантська годинf не діяkf тільки з вечора п’ятниці до ранку неділі.

Колишнє «розпорядження» про скасування комендантської години у вихідні до 15 вересня визнано таким, що втратило чинність.

Крім того, ще одним «розпорядженням» Пушилін призупинив в «ДНР» режим комендантської години з 23:00 16 вересня до 4:00 17 вересня.

Як написав співробітник «міністерства інформації ДНР» Олексій Акутін в своєму телеграм-каналі, комендантська годину скасували «для зручності виїзду наших жителів в Ростовську область для участі в голосуванні».

Йдеться про голосування на виборах до Держдуми РФ, до яких Кремль залучив жителів окупованого Донбасу з російськими паспортами.

Нагадаємо:

  • 31 травня 2021 року Денис Пушилін підписав «указ» про скасування на території «ДНР» комендантської години у вихідні дні з 1 червня по 15 вересня. Раніше комендантська година діяла щодня з 23:00 до 5:00 ранку. Її скасовували спеціальними указами «глави ДНР» в окремі дні в особливих випадках.
  • У «ДНР» під час скасування комендантської години під час перевірки документів у місцевих жителів «правоохоронці» проводять огляд речей і особистий огляд. При цьому тих, хто не має документів, що засвідчують особу, можуть затримати на три доби, а тих, хто має тільки український паспорт, доставляють в найближчі «відділи внутрішніх справ» для «з’ясування особи» і зняття відбитків пальців.