На Донбасі окупанти активізували бойові дії, поранений український боєць

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі минулої доби російські окупанти активізували інтенсивність бойових дій в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС), застосовуючи міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Внаслідок обстрілів був поранений український військовослужбовець.

Про це повідомляє штаб ООС.

Як зазначається, упродовж минулої доби, 19 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була контрольованою. Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення порівняно з попередньою добою зросла. Збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню, з них два рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

«Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав осколкові поранення. Йому було надано невідкладну домедичну допомогу та евакуйовано до шпиталю. Стан здоров’я воїна – задовільний», – йдеться у повідомленні.

Напружена обстановка спостерігалась в районі населеного пункту Новозванівка, який противник обстрілював тричі, застосовуючи станкові протитанкові гранатомети та міномети калібру 82 мм.

Поблизу Майорська російські окупанти вели турбуючий вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, намагаючись спровокувати відповідь наших воїнів. В напрямку Луганського та Новолуганського ворог здійснював прицільні обстріли із станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Біля Оріхового найманці використали автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Крім того, на Донеччині зафіксовано застосування ворожого безпілотника типу «Квадрокоптер», за допомогою якого російсько-окупаційні війська скинули гранату ВОГ-17 поблизу Талаківки.

«Українські захисники вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння. Завдяки зусиллям наших воїнів ворог не досяг своїх руйнівних цілей. Рубежі українських підрозділів залишилися незмінними», – додали в штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 17 вересня на Донбасі російські окупанти продовжили бити по українським позиціям в зоні проведення ООС з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів поранення отримали двоє військовослужбовців.