Кораблі Чорноморського флоту РФ проводять навчання на морських полігонах з бойовою стрільбою

Новини
Фото: mil.ru

Близько 20 кораблів Чорноморського флоту Росії вийшли з пунктів базування в Новоросійську і окупованому Севастополі для участі у спільних навчаннях з виконанням ракетних і артилерійських стрільб на морських полігонах в Чорному морі.

Вихід кораблів в морські полігони проводиться відповідно до плану заходів бойової підготовки ЧФ на 2021 навчальний рік, повідомляє прес-служба флоту.

Як наголошується, в заході задіяні ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, тральні сили флоту, допоміжні і рятувальні судна, літаки і вертольоти морської авіації та ППО ЧФ.

На початковому етапі навчань російські моряки відпрацювали вихід кораблів з пунктів базування з форсуванням мінного району по заздалегідь протраленій смузі, а також спільне маневрування в різних ордерах при проходженні районів інтенсивного судноплавства.

«Безпосередньо в морських полігонах бойової підготовки екіпажі кораблів виконають ракетні та артилерійські стрільби в складі різнорідних тактичних груп. Крім того, вони відпрацюють тралення, морський бій, пошук і знищення підводного човна, виявлення і нанесення удару по береговому командному пункту, протиповітряну оборону», – йдеться в повідомленні.

Візуальний контроль над діями учасників навчання буде здійснюватися з використанням безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо:

  • В кінці серпня – на початку вересня 2021 року в окупованому Криму підрозділи армійського корпусу Чорноморського флоту РФ провели комплекс спеціальних навчань за видами всебічного забезпечення військ, в яких брали участь більше тисячі військовослужбовців і близько 300 одиниць військової і спеціальної техніки.