СБУ повідомила про підозру бойовику танкового підрозділу «ДНР», який обстрілював позиції українських військових

Новини
Прапори так званих «ЛНР» і «ДНР» Фото: smdnr.ru

СБУ повідомила про підозру учаснику незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Зловмисник був затриманий військовослужбовцями ООС під час спроби приховано перетнути лінію розмежування.  За даними слідства, зловмисник у 2016 році приєднався до лав незаконних збройних формувань. Там він був призначений механіком-водієм танку угруповання бойовиків. Згодом зловмисник вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію для пошуку роботи.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У ході досудового розслідування контррозвідники СБУ встановили, що затриманий входив до складу танкового підрозділу бойовиків, який причетний до обстрілів позицій українських військових.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Як повідомлялося, в липні 2021 року за процесуального керівництва прокуратури АРК і міста Севастополя повідомлено про підозру двом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму» Зозулі Сергію Сергійовичу і Зайчинському Володимиру Миколайовичу, які брали участь в незаконних затриманнях активістів під час мітингу 26 лютого 2014року біля Верховної Ради АР Крим, а також в ході окупації Криму Росією здійснювали патрулювання вулиць Сімферополя і проводили незаконні перевірки документів і особисті обшуки громадян України, погрожуючи застосуванням фізичної сили і вогнепальної зброї.

Нагадаємо:

  • У 2020 році прокуратура АРК і Севастополя спільно з Нацполіціей АРК повідомили про підозру 40 учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які в 2014 році привели до окупації півострова Крим. Всього ідентифікували понад 1300 учасників «самооборони Криму».
  • Центр журналістських розслідувань продовжує встановлювати особи бійців незаконних збройних формувань та факти їхньої участі в окупації Криму. Детальніше читайте в розслідуваннях Центру журналістських розслідувань Шуцмани Путіна.