Українські прикордонники затримали учасника «полка народного ополчения Крыма»: віз медалі і документи

Новини
Фото: Пресслужба ДПСУ

На КПВВ «Каланчак» 64-річний учасник «полка народного ополчения Крыма», який спробував в’їхати на материкову частину України. З собою намагався провезти медалі за окупацію Криму і документи до них. 

Про це повідомляє пресслужба Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України.

«Під час огляду його речей прикордонники спільно з митниками виявили медалі «За заслуги перед отечеством», «За защиту Крыма», «5 лет крымской весне», «Крымская весна», які він отримав у 2014-2018 роки, та «завізовані» підписами президента РФ і представниками так званої влади Криму. Крім того, чоловік мав посвідчення учасника так званої кримської регіональної громадської організації «союз ветеранов свободного полка народного ополчения Республики Крым», – сказано в повідомленні.

Центр журналістських розслідувань продовжує встановлювати особи бійців незаконних збройних формувань та факти їхньої участі в окупації Криму. Детальніше читайте в розслідуваннях Центру журналістських розслідувань Шуцмани Путіна.

Як повідомлялося, в липні 2021 року за процесуального керівництва прокуратури АРК і міста Севастополя повідомлено про підозру двом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму» Зозулі Сергію Сергійовичу і Зайчинському Володимиру Миколайовичу, які брали участь в незаконних затриманнях активістів під час мітингу 26 лютого 2014року біля Верховної Ради АР Крим, а також в ході окупації Криму Росією здійснювали патрулювання вулиць Сімферополя і проводили незаконні перевірки документів і особисті обшуки громадян України, погрожуючи застосуванням фізичної сили і вогнепальної зброї.

Нагадаємо:

  • У 2020 році прокуратура АРК і Севастополя спільно з Нацполіціей АРК повідомили про підозру 40 учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які в 2014 році привели до окупації півострова Крим. Всього ідентифікували понад 1300 учасників «самооборони Криму».