РФ проводить навчання в Чорному морі з ракетної стріляниною

Новини
Фото: mil.ru

Загони кораблів Чорноморського флоту РФ провели спеціальне «навчання щодо захисту об’єктів морської економічної діяльності» в акваторії Чорного моря, беруть участь близько 20 надводних кораблів і суден.

«Навчання проведено в рамках проходить в Чорному морі спільного навчання кораблів Кримської і Новоросійської військово-морських баз Чорноморського флоту. Екіпажі кораблів відпрацювали елементи спільного плавання та бойового маневрування у складі однорідних і різнорідних тактичних груп, провели приватні навчання з зв’язку, протичовнового і протиповітряного захисту загону кораблів на переході морем», – йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

За даними відомства, на завершальному етапі навчання «екіпажі кораблів виконали ракетні та артилерійські стрільби по морських і повітряних цілях із зенітно-ракетних і артилерійських комплексів».

«У спільному навчанні корабельних сил Чорноморського флоту беруть участь близько 20 надводних кораблів і суден забезпечення Чорноморського флоту, в тому числі ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, нейтральні сили флоту, допоміжні і рятувальні судна, літаки і вертольоти морської авіації», – йдеться в повідомленні.

20 вересня близько 20 кораблів Чорноморського флоту Росії вийшли з пунктів базування в Новоросійську і окупованому Севастополі для участі у спільних навчаннях з виконанням ракетних і артилерійських стрільб на морських полігонах в Чорному морі.

Нагадаємо:

  • В кінці серпня – на початку вересня 2021 року в окупованому Криму підрозділи армійського корпусу Чорноморського флоту РФ провели комплекс спеціальних навчань за видами всебічного забезпечення військ, в яких брали участь більше тисячі військовослужбовців і близько 300 одиниць військової і спеціальної техніки.