На Донбасі окупанти розгорнули агітацію для призову місцевих мешканців «на військову службу» – ГУР

Новини

Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях розгорнули масштабну агітаційну кампанію з призову місцевого населення на військову службу у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійського корпусів оперативного угруповання окупаційних військ РФ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«У ЗМІ окупантів збільшились обсяги реклами військової служби за контрактом, зросла кількість пропагандистських груп, призначених для роботи у з’єднаннях і частинах противника та в цивільних навчальних закладах і підприємствах», – йдеться у повідомленні.

Водночас, вказали у розвідці, для недопущення зниження рівня укомплектованості особовим складом підрозділів на передових позиціях російське окупаційне командування намагається примусово залишити на військовій службі осіб, у яких завершується термін контракту. Зокрема, таким військовослужбовцям заборонено видавати документи, що посвідчують особу, у т.ч. вже оформлених російських паспортів, які зберігаються в штабах з’єднань і частин.

Нагадаємо: