В Україну доставили 90 тонн вантажів додаткової безпекової допомоги від уряду США

Новини
Фото: facebook.com/usdos.ukraine

В Україну доставили понад 86 тонн вантажів безпекової допомоги від уряду США, включно з бойовим спорядженням та засобами першої допомоги. Це частина додаткової допомоги розміром 60 млн доларів у сфері безпеки, яку президент Джо Байден направив Україні в серпні цього року. Вона спрямована на вирішення проблеми з посиленою військовою присутністю Росії в окупованому Криму та вздовж українських кордонів.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

«Сполучені Штати з радістю вітали доставку Україні понад 190 000 фунтів (86 183 кг) бойового спорядження та засобів першої допомоги. Це частина 60-мільйонної додаткової допомоги у сфері безпеки, яку президент Байден направив Україні в серпні цього року. Допомога спрямована на вирішення проблеми з посиленою військовою присутністю Росії в Криму та вздовж кордонів України. Вона надійшла на додаток до понад 2,5 мільярда доларів США допомоги у сфері безпеки, яку США надали на підтримку українських збройних сил з 2014 року. Ми продовжуємо допомагати Україні протистояти агресії Росії та припинити конфлікт на сході», – зазначили в диппредставництві США.

Фото: facebook.com/usdos.ukraine

В свою чергу у міністерстві оборони України зазначили, що вантажі міжнародної технічної допомоги прибули в рамках реалізації надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України за результатами домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту президента Володимира Зеленського до США.

«Окрім раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів медичне майно, озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів. Вантажі надходять декількома партіями, одна з яких прибула 10 жовтня до Міжнародного аеропорту «Бориспіль», – вказали у військовому відомстві.

Фото: mil.gov.ua

Як наголосили у Міноборони, надання додаткової безпекової допомоги від уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України «є черговим свідченням непорушного стратегічного партнерства між нашими державами».

Нагадаємо:

  • В кінці травня 2021 року Державний департамент Сполучених Штатів запросив у Конгресу 255 млн доларів на 2022 фінансовий рік для допомоги Україні.
  • У червні 2021 року Міністерство оборони США затвердило другу частину безпекової допомоги Україні у розмірі 150 мільйонів доларів.
  • 1 вересня 2021 року у межах робочого візиту президента України Володимира Зеленського до США було підписано Рамкову угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства між Міністерствами оборони України та США і Угоду між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про проєкти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки.