Через КПВВ «Станиця Луганська» з 18 жовтня пропускають лише за дозвільними списками окупантів

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» у так званій «ДНР» Фото: dan-news.info

Через КПВВ «Станиця Луганська» з 18 жовтня пропускають лише за дозвільними списками окупантів.

Про це повідомляють на сайтах «ДНР».

Право перетину раз на місяць скасували і наразі обіцяють начебто спрощену процедуру. Вона буде схожою на пропускну систему, яка вже діє у т.з. «ДНР» — із заздалегідь ухваленими списками на перетин.

Діятимуть нові правила щонайменше до 10 листопада. Приводом для посилення пропускного режиму окупанти називають “несприятливу епідситуацію на території України та загрозу розповсюдження в «ЛНР» нової інфекції”.

Тим, хто планує поїздку через КПВВ, варто мати сучасний смартфон для встановлення державного додатка для самоізоляції «Вдома».

Зазначимо, уздовж лінії розмежування є ще 6 контрольно-пропускних пунктів, які представники підконтрольних кремлю адміністрацій блокують. Один з них — “Новотроїцьке” фактично працює лише у понеділок і п’ятницю, коли бойовики розблоковують свій суміжний пост. Ще 5 — це КПВВ “Щастя”, “Золоте”, “Мар’їнка”, “Гнутове” та “Майорське”. Коли відкриють суміжні з ними блокпости — наразі невідомо.

В угрупованні «ЛНР» роз’яснили детальний порядок подачі заявки на виїзд з ОРЛО на підконтрольну уряду України територію через КПВВ «Станиця Луганська», рух через яку був обмежений з 9 жовтня.

Нагадаємо:

  • 9 жовтня 2021 року «глава ЛНР» Леонід Пасічник підписав «указ», яким з боку «ЛНР» були посилені правила перетину КПВВ «Станиця Луганська» на лінії розмежування. Тепер норму про перетин КПВВ раз на місяць для жителів з пропискою в контрольованих «ЛНР» районах скасовано, а їх виїзд, подібно правилам, встановленим в «ДНР», здійснюється тільки за списками, сформованими «постійно діючою робочої групою».
  • У «ЛНР» пояснили, що введення обмеження на перетин КПВВ «Станиця Луганська» є «вимушеним протиепідемічним заходом», щоб запобігти завезенню на територію «республіки» коронавірусной інфекції, якою нібито заражаються літні жителі ОРЛО, коли їздять на підконтрольну уряду України територію для отримання пенсій та інших соціальних виплат.