У Криму знову скасували пропагандистський «Ялтинський економічний форум» через коронавірус

Новини
Фото: facebook.com/aksenov.rk

В окупованому Криму знову скасували пропагандистський «Ялтинський економічний форум» (ЯМЕФ) через спалах коронавірусу. Окупанти також скасовували його в 2020 році через пандемію.

Про це повідомив «глава Криму» Сергій Аксенов.

«За погодженням із заступником голови уряду РФ Маратом Хуснулліним прийнято рішення скасувати проведення Ялтинського міжнародного економічного форуму та інших масових заходів», – написав Аксенов.

Він зазначив, що це рішення пов’язане зі складною епідеміологічною ситуацією і зростанням захворюваності.

«Приношу вибачення запрошеним гостям. Будемо планувати проведення ЯМЕФ на наступний рік. Як тільки дозволить ситуація, форум обов’язково відбудеться», – підкреслив Аксенов.

ЯМЕФ планувалося проводити з 4 по 6 листопада. Повідомлялося, що число учасників форуму планували обмежити.

У 2020 році ЯМЕФ повинен був пройти 23-25 квітня, проте на початку березня так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оголосив про перенесення термінів його проведення на невизначений термін через пандемію. У липні 2020 року Аксенов заявив про перенесення «форуму» на весну 2021 року.

3 березня 2021 року кримський «віце-прем’єр», представник «Республіки Крим» при президенті РФ Георгій Мурадов повідомив, що «Ялтинський економічний форум» планують провести в жовтні 2021 року.

26 квітня Сергій Аксенов повідомив, що ЯМЕФ проведуть в перших числах листопада 2021 року.

Нагадаємо:

  • Під час «Ялтинської міжнародного економічного форуму» – найбільшого пропагандистського заходу зі статусом міжнародного, який з 2015 року РФ щорічно проводить в окупованому Криму, також проходять зустрічі «Міжнародної асоціації Друзі Криму», головне завдання якої – легалізація анексії Криму Росією і зняття західних санкцій. «Друзі окупації Криму», хоча і не є в своїй переважній більшості бізнесменами, також беруть участь в ЯМЕФ, допомагаючи створювати ілюзію масовості іноземного капіталу. Про те, як фінансується Фонд Ялтинського міжнародного економічного форуму і на які кошти утримується «Асоціація Друзі Криму», через яку Росія просуває свої інтереси за кордоном, читайте в розслідуванні ЦЖР: Мільйони для «друзів окупації Криму».