Пушилін ввів в «ДНР» нові обмеження через поширення коронавірусу

Новини
Ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін Фото: ДАН

Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін ввів додаткові заборони через напружену обстановку з поширенням коронавірусу в ОРДО. Зокрема, в «ДНР» введена заборона на масові і спортивні заходи. Дітям до 14 років заборонено перебувати в громадських місцях без супроводу батьків.

Відповідні зміни Пушилін вніс до свого «указу» про введення в «ДНР» режиму підвищеної готовності, повідомляє сайт «ОстроВ» з посиланням на інформацію сепаратистських ЗМІ.

Зокрема, «документом» встановлюється заборона на проведення на території ОРДО дозвіллєвих, розважальних, видовищних, культурних, фізкультурних, спортивних, виставкових, просвітницьких, рекламних, публічних та інших подібних заходів з очним присутністю громадян, в тому числі в парках культури і відпочинку, розважальних центрах і на атракціонах.

Дана заборона не поширюється на відвідування кінотеатрів, театрів, музеїв, бібліотек, концертних організацій і центрів, клубних установ за умови заповнення посадочних місць не більше 50 відсотків і наявності у відвідувачів одного з наступних документів:

– про проходження повного курсу вакцинації від COVID-19;
– про перенесене захворювання, викликаному COVID-19;
– про наявність негативного результату лабораторного дослідження матеріалу на COVID-19 методом ПЛР (дата видачі документа не повинна перевищувати трьох календарних днів).

Також в ОРДО до 15 листопада 2021 року забороняється проведення спортивних змагань.

Забороняється перебування в громадських місцях осіб, які не досягли віку 14 років, без супроводу одного з батьків (опікуна).

Крім того, встановлено інші обмежувальні заходи, які почали діяти з 25 жовтня.

Нагадаємо:

  • У кінці вересня 2021 року так званий «глава ДНР» Денис Пушилін підписав «указ», яким в зв’язку з поширенням коронавірусу на території ОРДО введені обмеження на відвідування місць масового перебування людей.
  • У жовтні 2021 року у «ДНР» загострилася ситуація з захворюваністю коронавірусною інфекцією. Медичні установи не справляються з напливом хворих. В окупованому Донецьку морги переповнені, їх працівники змушені складати тіла померлих від COVID-19 прямо на підлозі.