Прокурори ОГП повідомили про підозру у держзраді першому окупаційному прокурору Севастополя Шевченко

Новини
Ігор Шевченко Фото: пресслужба глави Республіки Адигея

Прокурори Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора повідомили про підозру колишньому начальнику відділу прокуратури Севастополя Ігорю Шевченко, який після окупації Криму перейшов на службу до Росії та очолив вже окупаційну севастопольську прокуратуру.

Прокурор-зрадник підозрюється за ч.1 ст.111 КК України, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«За даними слідства, начальник відділу прокуратури м. Севастополя у березні 2014 року погодився на пропозицію обійняти посаду виконувача обов’язків прокурора м. Севастополя без підпорядкування Генеральній прокуратурі України. Таким чином, будучи співробітником органів прокуратури України з 2001 року, він допомагав у проведенні підривної діяльності проти України представникам спецслужб, правоохоронних та інших органів державної влади Російської Федерації, а також в незаконному утворенні та функціонуванні в м. Севастополі системи органів державної влади Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

В подальшому Указом президента Російської Федерації від 2 травня 2014 року Ігор Шевченко був призначений керівником незаконно створеного окупаційного органу «прокуратура города Севастополя», де він продовжив здійснення функцій керівника окупаційного органу та організовував його діяльність до жовтня 2018 року.

На даний час експрацівник органів прокуратури України є державним радником юстиції 2 класу органів прокуратури Російської Федерації та з 2 жовтня 2018 року очолює прокуратуру Республіки Адигея.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Нагадаємо:

  • У березні 2017 року прокуратура АР Крим повідомила про підозру в держзраді та оголосила в розшук колишнього прокурора Кримського регіону щодо нагляду за дотриманням законів у військовій сфері, державного радника юстиції 3 класу Сергія Няньчура, який перейшов на службу до Росії.
  • 28 серпня 2017 року прокуратура АРК спрямувала до суду обвинувальний акт за підозрою в державній зраді стосовно колишнього кримського прокурора Олега Саргінова, який після окупації Криму перейшов на службу до Росії і причетний до незаконного переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова окупаційною «владою».