Окупанти на Донбасі обстріляли з мінометів КПВВ «Золоте»

Новини
КПВВ

Бойовики «ЛНР» обстріляли контрольно-пропускний пункт «Золоте» на лінії розмежування з мінометів 82-міліметрового калібру, пошкодивши фортифікаційні споруди прикриття.

Про це повідомив штаб операції Об’єднаних сил.

Українська сторона СЦКК повідомила про обстріл «Золотого» Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ, попросивши якнайшвидше відреагувати на це та здійснити моніторингові заходи в районі.

За 4 листопада бойовики на Донбасі тричі порушували режим припинення вогню, зокрема двічі — із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Серед українських військових утрат і поранених не було.

Бойовики випускають з ОРДО тих, в кого є прописка на підконтрольній території. А впускають людей, які є в списках т.з. «Міжвідомчого штабу ДНР».

Щоб правильно скласти заяву на проходження через КПВВ «Станиця Луганська», потрібно враховувати ряд вимог, тому що минулого тижня угруповання «ЛНР» змінила умови в’їзду-виїзду та впровадила пропуск за дозвільними списками. Подібна система працює на «Новотроїцькому».

Представники окупаційної влади запевняють, що всі заявки розглядатимуться протягом двох тижнів. Також окупанти попросили не надсилати повторних заяв до отримання відповіді від т.з. «МЗС ЛНР», адже це сповільнює обробку вже поданих заяв.

Напомним:

  • 9 октября 2021 года «глава ЛНР» Леонид Пасечник подписал «указ», которым со стороны «ЛНР» были ужесточены правила пересечения КПВВ «Станица Луганская» на линии разграничения. Теперь норма о пересечении КПВВ раз в месяц для жителей с пропиской в контролируемых «ЛНР» районах отменена, а их выезд, подобно правилам, установленным в «ДНР», осуществляется только по спискам, сформированным «постоянно действующей рабочей группой».
  • В «ЛНР» пояснили, что введение ограничение на пересечение КПВВ «Станица Луганская» является «вынужденной противоэпидемической мерой», чтобы предотвратить завоз на территорию «республики» коронавирусной инфекции, которой якобы заражаются пожилые жители ОРЛО, когда ездят на подконтрольную правительству Украины территорию для получения пенсий и других социальных выплат.