Розвідувальні літаки країн НАТО один за одним літають біля Криму. РФ нервує

Новини
Boeing RC-135W Rivet Joint ВПС США Фото: Shimizu Brothers

Розвідувальна авіація країн НАТО 11 листопада активно здійснює польоти вздовж чорноморського узбережжя РФ і окупованого Криму. РФ заявляє, що підняла у повітря винищувач Су-30.

Про це повідомляє російське ІА «Интерфакс».

Розвідувальний літак Boeing RC-135W Rivet Joint військово-повітряних сил США злетів з авіабази на о. Крит і здійснює наліт вздовж чорноморського узбережжя РФ і окупованого Криму. Про це свідчать дані онлайн-авіатрекера flightradar24.com.

Раніше в цей день в повітрі над акваторією Чорного моря поблизу окупованого Криму перебували Boeing RC-135 ВПС Великої Британії, розвідувальний літак U-2S і два противочовнові Boeing P-8А Poseidon.

РФ підняла у повітря винищувач Су-30 після того, як RC-135 ВПС Великої Британії наблизився до окупованого Криму на відстань у 30 км. 

ВПС Великої Британії про інцидент не повідомляли. 

Скріншот: flightradar24

11 листопада прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що Путін «стурбований» діями США в Чорному морі. За його словами, ведуться постійні переговори щодо «деконфліктингу» і вже відбулися контакти «по лінії федеральних штабів».  

  • Два патрульні катери класу Island було відправлено до Одеси з Балтімору, США в межах безпекової допомоги Сполучених Штатів Америки Україні.
  • Флагман Шостого флоту ВМС США USS Mount Whitney увійшов до Чорного моря для проведення операцій із партнерами по НАТО.