Флагман Шостого флоту ВМС США вирушив у Чорне море

Новини
050827-N-9197B-234 Mediterranean Sea (Aug. 27, 2005) Ð The amphibious command ship USS Mount Whitney (LCC 20), is underway with Sailors and Marines from the newly combined staff for commander Naval Forces Europe and commander 6th Fleet (CNE-C6F) in support of the Joint Forces Maritime Component Commander Europe (JFMCC EUR) staff. JFMCC EUR is the maritime arm of the United States European Command (EUCOM) and is underway this week conducting an exercise involving real world scenarios. U.S. Navy photo by PhotographerÕs Mate 2nd Class Sarah Bir (RELEASED)

Флагман Шостого флоту ВМС США USS Mount Whitney прямує до Чорного моря для проведення операцій із партнерами по НАТО.

Про це повідомляє пресслужба флоту.

«Флагман Шостого флоту ВМС США Mount Whitney розпочав свій перехід у північному напрямку до Чорного моря для проведення операцій із союзниками та партнерами по НАТО в регіоні», – йдеться у повідомленні.

Американський ракетний есмінець USS Porter (DDG78) типу Arleigh Burke у рамках планового патрулювання увійшов до Чорного моря для взаємодії з партнерами по НАТО. За ним ведуть стеження кораблі Чорноморського флоту РФ.

Як зазначили у командуванні 6-го флоту, ВМС США регулярно працюють у Чорному морі для роботи з американськими союзниками та партнерами по НАТО, включаючи Болгарію, Грузію, Румунію, Туреччину та Україну. Спільна робота зміцнює прихильність США та НАТО до збереження свободи судноплавства в міжнародних водах для всіх країн Чорного моря.

Як повідомляє Національний центр управління обороною РФ, Чорноморський флот стежить за діями американського корабля, який зайшов у Чорне море, повідомляє агентство ТАСС.

«Сили та засоби Чорноморського флоту розпочали стеження за діями есмінця з керованою ракетною зброєю Porter ВМС США, який зайшов до акваторії Чорного моря 30 жовтня», – зазначили в центрі.

Нагадаємо:

  • В липні 2021 року заступник помічника Генсека НАТО з питань оборонних інвестицій Гордон Скіп Дейвіс заявив, що в Альянсі вивчають можливість посилення доступу України до засобів спостереження за ситуацією в Чорному морі. За його словами, у НАТО усвідомлюють стратегічну важливість регіону Чорного моря для союзників та країн-партнерів і продовжуватимуть нарощування власної присутності у цьому регіоні та надаватимуть допомогу у розвитку військово-морських спроможностей України.