Росія офіційно визнаватиме товари з ОРДЛО та здійснюватиме їх закупівлі для державних потреб

Новини
Президент РФ Володимир Путін Фото: kremlin.ru

Президент РФ Володимир Путін підписав указ, який передбачає визнання в Росії сертифікатів на товари і послуги, видані в ОРДЛО. Товари з окупованих територій будуть допускатися до державних закупівель в РФ нарівні з російськими.

В указі йдеться про те, що Росія визнаватиме сертифікати на товари та послуги, видані в окремих районах Донецької та Луганської областей України; до державних закупівель у Росії товари з цих територій будуть допускатися нарівні з російськими; буде скасовано квоти на переміщення товарів через «кордони» між ОРДЛО та Росією.

Указ набирає чинності з дня його опублікування. У ньому не згадуються «республіки» «Л/ДНР».

Наразі підприємство з окупованих територій Донбасу зможе подати заявку на участь у державних закупівлях РФ.

Путін пояснює цей указ бажанням «допомоги мешканцям окупованих територій в умовах коронавірусної кризи та економічної блокади».

Нагадаємо:

  • Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін виступив за введення в ОРДО обов’язкової вакцинації від коронавірусу для окремих категорій мешканців. При цьому в «ДНР» використовуються тільки двокомпонентна вакцина «Спутник V» та однокомпонентна «Спутник Light», які поставляються з Росії і не схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я.