Україна передала РФ ноту протесту через указ Путіна про товарне зближення з ОРДЛО

Новини
Міністерство закордонних справ України Фото: YouTube / GoPro

Міністерство закордонних справ України заявило, що розглядає указ Путіна про про визнання у РФ товарів з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) як грубе втручання у внутрішні справи України.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

«Визнання «сертифікатів», одностороннє визначення пунктів пропуску з метою переміщення товарів через тимчасово непідконтрольну ділянку державного кордону України та інші передбачені указом заходи яскраво демонструють цілеспрямовану політику Росії із затягування тимчасово окупованих територій нашої держави до свого економічного, політичного, електорального та інформаційного простору», — йдеться у повідомленні МЗС.

Також у Міністерстві зазначили, що підписання указу суперечить зобов’язанням Росії за Мінськими домовленостями та домовленостями в рамках Нормандського формату.

Міністерству закордонних справ РФ передано відповідну ноту протесту.

Нагадаємо:

  • 15 листопада 2021 року президент РФ Володимир Путін підписав указ, який передбачає визнання в Росії сертифікатів на товари і послуги, видані в ОРДЛО. Товари з окупованих територій будуть допускатися до державних закупівель в РФ нарівні з російськими.