Керівник підрозділу ДП «Антонов» не задекларував готель у Коктебелі — «Схеми»

Новини
Михайло Харченко та його готель у Коктебелі Колаж: Схеми

Керівник авіатранспортного підрозділу ДП «Антонов» Михайло Харченко не задекларував нерухомість в окупованому Криму. За даними українського та російського реєстрів, він володіє готелем Villa Rosa у селищі Коктебель, неподалік Феодосії. Харченко заперечує, що є власником готелю.

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода та UA: Перший).

Власником готелю у Коктебелі Харченко, за даними українського майнового реєстру, став у 2008 році, проте, від початку роботи директором АТП ДП «Антонов» Харченко цієї нерухомості не вказував.

Окрім того, «Схеми» взяли витяг на цей об’єкт з Єдиного державного реєстру нерухомості про перехід прав об’єкта нерухомості РФ. Виявилось, що право власності на нерухомість у Коктебелі була перереєстрована на Харченка вже за російськими законами. Це сталося у листопаді 2020 року, коли Харченко вже був на посаді керівника авіатранспортного підрозділу ДП «Антонов».

Сам Михайло Харченко заперечив, що є власником цього майна, порадив журналістам звернутися до НАЗК.

Влітку 2021 року НАЗК розпочало перевірку декларації Харченка, яку завершило у вересні. За її результатами, НАЗК знайшло невідповідності між його реальним майновим станом і задекларованим на суму у понад 1 мільйон гривень. Зокрема, там зафіксували відсутність в декларації Харченка майна в окупованому Криму і звернулися до нього за роз’ясненням.

«Враховуючи складну економічну та політичну ситуацію, що склалася в нашій країні, а також з метою уникнення негативних наслідків, можливих переслідувань мене та членів моєї сім’ї, мною прийнято рішення про відчуження цього майна. Ці об’єкти було відчужено на початку 2021 року, однак до копій правочинів відчуження я не маю доступу», — повідомив Харченко НАЗК.

Нагадаємо:

  • Після публікації документів Pandora Papers Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє декларацію народного депутата від групи «За майбутнє» Олександра Гереги за 2020 рік стосовно його причетності до ведення бізнесу в окупованому Криму.