На Донбасі окупанти не припиняють обстріли: поранений український боєць

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі минулої доби російські окупанти продовжили бити по українським позиціям в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) з мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Внаслідок обстрілів був поранений український боєць.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Упродовж минулої доби, 23 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню, одне з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння … Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний», – йдеться у повідомленні.

В напрямку Зайцевого окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Біля Верхньоторецького російські найманці здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В бік Шумів ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Широкиного противник застосовував міномети калібру 120 мм.

«Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли», – додали у штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 22 листопада на Донбасі російські окупанти били по українським позиціям в зоні проведення ООС з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів поранення отримали двоє українських бійців.