На Донбасі окупанти обстріляли з мінометів позиції прикордонників біля КПВВ «Мар’їнка»

Новини
Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Донбасі російські окупанти 24 листопада обстріляли з 82-мм мінометів позиції українських прикордонників біля КПВВ «Мар’їнка» на лінії розмежування. Особовий склад не постраждав, пошкоджено фортифікаційні споруди.

Про це повідомляють штаб Операції об’єднаних сил (ООС) та Держприкорднслужба України.

Як зазначається, 24 листопада о 9:10 збройні формування РФ здійснили обстріл прикордонного контрольного поста першого оборонного рубежу, що входить до КПВВ «Мар’їнка» на дорожньому коридорі «Донецьк-Курахове» із застосуванням мінометів калібру 82 мм.

Під безпосередній обстріл потрапили місця несення служби прикордонного наряду 11 прикордонного загону. Зафіксовано влучання трьох мін. Особовий склад прикордонного наряду не постраждав, пошкоджено фортифікаційні споруди.

Вогонь у відповідь не відкривався з міркувань безпеки цивільного населення. Адже саме цим дорожнім коридором лише напередодні здійснювався пропуск цивільних громадян та транспортних засобів через лінію розмежування.

«Українська сторона СЦКК підкреслює, що даний факт є черговим грубим порушенням збройними формуваннями РФ Мінських домовленостей та режиму повного і всеосяжного припинення вогню, впровадженого за згодою сторін 27 липня 2020 року. А також свідчить про повну зневагу окупантів до життя та здоров’я мирних громадян, які здійснюють рух через КПВВ», – наголосили у штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 23 листопада на Донбасі російські окупанти продовжили бити по українським позиціям в зоні проведення ООС з мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Внаслідок обстрілів був поранений український боєць.