ОБСЄ зафіксувала 40 одиниць військової техніки РФ на окупованій частині Донбасу

Новини

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували розміщення на окупованій частині Донбасу військової техніки незаконних збройних формувань РФ.

Про це йдеться у звіті місії.

«Місія зафіксувала шість гаубиць і шість, імовірно, танків, розміщених, порушуючи лінії відведення, у не підконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей, на полігоні поблизу Новоселівки (31 км на північний схід від Донецька). За лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання, СММ зафіксувала один зенітний ракетно-гарматний комплекс у підконтрольному уряду районі Донецької області, а також 28 танків на території Луганської області», – зазначили у звіті.

ОБСЄ повідомила також про три бойові броньовані машини на полігоні біля Новоселівки.

Співробітники місії повідомили про те, що бойовики перешкоджали їхній роботі на блокпостах неподалік Старомихайлівки Донецької області, а також Хрещатицького, Красної Могили та Вознесенівки Луганської області.

2021-11-30 Daily Report_RUS
  • 17 жовтня Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ призупинила роботу в окупованому Донецьку з міркувань безпеки. Це рішення пов’язане з проведенням 15-16 жовтня мітингу прихильників так званої «ДНР» в Донецьку біля входу в готель Park Inn, у якому розташований офіс ОБСЄ.
  • Незважаючи на призупинення роботи в окупованому Донецьку, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує свою діяльність на непідконтрольній українській владі частині Луганської області.