Кримчани після Супутник V можуть вакцинуватися Pfizer, CoronaVac та іншими вакцинами прямо на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак»

Новини
КПВВ
Фото: investigator.org.ua

Якщо кримчани вакцинувалися російським «Супутником» (Супутник V) від COVID-19, це не буде протипоказанням до «Пфайзер» (Pfizer), «Коронавак» (CoronaVac) або до інших визнаних вакцин.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомила Наталія Жабітська, лікарка Каланчацького центру надання первинної медико-санітарної допомоги.

«Якщо ви вакцинувалися «Супутником», це не буде протипоказанням до «Пфайзера», «Коронаваку» або до інших визнаних вакцин», – сказала Жабітська.

Коментуючи відкриття пунктів вакцинації на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак», лікарка повідомила, що крім щеплення від COVID-19, на адміністративному кордоні з Кримом можна оформити декларацію з лікарем.

«Людям дуже зручно: прийшов, перейшов адміністративний кордон, тут же все отримав. Ми відразу після вакцинації вноситимемо в базу даних. І відразу зможемо видавати сертифікати в друкованому вигляді. Якщо у людини, яка сюди приїхала, буде встановлено додаток «Дія», вона зможе підтягнути сертифікат одразу після щеплення», – повідомила Жабітська.

  • У пунктах пропуску «Чонгар» та «Каланчак» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом 1 грудня почали вакцинувати від COVID-19. У пунктах є вакцини Pfizer, Moderna та Coronavac.
  • Вакцинацію у пунктах пропуску проводять мешканцям Криму та Севастополя.
  • З понеділка по п’ятницю з 09.00 до 15.00 працюватимуть мобільні бригади у складі 1 лікаря та медичної сестри.