Вакцинація на КПВВ «Чонгар»: ні вакцин, ні лікаря, ні холодильників

Новини
КПВВ Чонгар Фото: Facebook Ірина Верігіна

Перевірка пункту вакцинації у сервісній зоні КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з окупованим Кримом показала відсутність вакцин, холодильників для їхнього зберігання і лікаря, який мав би відповідати за процес вакцинації. 

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook представниця Уповноваженої ВР України з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна.

Моніторинг КПВВ «Чонгар» та пункту проведення вакцинації та експрес тестування, які розташовані у сервісній зоні КПВВ, Ірина Верігіна здійснила разом з працівником Сектору регіонального представництва в АР Крим та м. Севастополі Февзі Каракаш. 

За її словами, під час перевірки роботи пункту вакцинації у сервісній зоні КПВВ «Чонгар» були встановлені наступні факти:

– на час перевірки у пункті був відсутній лікар, була лише медична сестра Новоолексіївської амбулаторії;

– на час перевірки безпосередньо у пункті вакцинації були відсутні вакцини, хоча бажаючі вакцинуватися за словами медичної сестри є;

– на час перевірки у приміщенні пункту були відсутні холодильники для зберігання вакцини.

«За повідомленням медичної сестри щеплення проводиться тільки коли збирається одночасно 6 осіб, у разі якщо їх менше, то громадяни направляються в пункти вакцинації у с.Чонгар та м.Генічеськ. При цьому, громадяни змушені добиратися до зазначених пунктів на таксі за власний рахунок», – повідомила Верігіна.

Крім того, монітори перевірили діяльність пункту проведення експрес тестування на визначення антигену коронавірусу для осіб, які виїжджають з ТОТ АР Крим.

«Як і в попередні рази тестування проводила медична сестра Червоного Хреста. Пункт тестування працює щоденно з 09 години до 16 години. Водночас особа, яка здійснює тестування не видає відповідних довідок про їх результати особам, що унеможливлює їх вільне пересування залізничним транспортом. У зв’язку з чим, громадяни вимушені повторно здавати ПЛР-тест у найближчому населеному пункті за власні кошти», – написала Верігіна.  

За даними Міністерства охорони здоров’я, вакцину Comirnaty/Pfizer-BioNTech треба безпечно зберігати в пунктах щеплень у звичайних холодильниках, при температурі від +2°C до + 8°C, протягом одного місяця.

Раніше Ірина Верігіна наголошувала на необхідності вирішити питання організації автобусного сполучення з КПВВ на адмінмежі з Кримом, відкриття пунктів вакцинації від COVID-19 у сервісних зонах контрольних пунктів та налагодження там цілодобової роботи пунктів експрес-тестування.