Ощадбанк має намір продовжити дію прострочених карток пенсіонерів-ВПО до 31 березня 2022 року

Новини
Ощадбанк
Фото: oschadbank.ua

Ощадбанк має намір продовжити дію прострочених карток пенсіонерів зі статусом вимушено перміщених осіб (ВПО) до 31 березня 2022 року, оскільки через проблеми з перетином КПВВ на лінії розмежування клієнти Ощадбанку, які живуть в ОРДЛО, не можуть забрати нові картки майже два роки. При цьому термін придатності старих карток має закінчитися 1 січня 2022 року.

Про це повідомила начальниця Донецького обласного управління Ощадбанку Світлана Івенко, повідомляє «Вільне радіо».

«Дуже багато зараз звертається клієнтів, які з тих чи інших причин не встигли за цей час звернутися до відділень Ощадбанку та отримати свої картки. І Ощадбанк зараз працює над тим, щоб як виняток продовжити термін тих карток, які закінчилися з березня 2020 року по лютий 2022-го, щоб їх продовжили включно до 31 березня 2022 року. Тобто ще на три місяці», – сказала Івенко.

Вона нагадала, що для отримання нової картки потрібно записатися в електронну чергу та погодити візит до відділення Ощадбанку.

«Це ви можете зробити через сайт Ощадбанку або в чат-боті додатків Telegram та Messenger, або зателефонувавши на безкоштовну лінію за номером 0-800-210-800. Тут ви можете змінити дату відвідування відділення Ощадбанку та вибрати час, який вам зручний», – зазначила Івенко.

За її словами, протягом листопада по нову карту Ощадбанку приїхали близько 15 тисяч пенсіонерів-переселенців. Але 114 тисяч перевипущених карток досі лежать у відділеннях.

При цьому начальниця Донецького облуправління Ощадбанку запевнила, що навіть якщо людина не зможе прибути до відділення банку за новою карткою, її кошти все одно залишатимуться на рахунку.

Як повідомлялось, 10 листопада 2021 року представниця української делегації у соціально-економічній підгрупі у Тристоронній контактній групі Вікторія Страхова проінформувала, що Україна планує продовжити дію карток Ощадбанку для пенсіонерів, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо:

  • З 1 січня 2022 року Ощадбанк припинить автоматичне продовження терміну дії платіжних карток переселенців. При цьому Ощадбанк обіцяє не блокувати до нового року банківські карти пенсіонерів-переселенців, термін дії яких закінчується під час карантину. Попередні півтора року їхня дія продовжувалася через те, що окупаційні «адміністрації» в ОРДЛО блокують роботу КПВВ на лінії розмежування.
  • В Ощадбанку пояснили, що скасування автоматичного продовження дії карток для переселенців та мешканців ОРДЛО не означає, що люди втратять свої гроші. Кошти залишаються на рахунку у клієнта і чекатимуть на нього. Якщо клієнт звернеться після 1 січня 2022 року, він отримає нову картку замість простроченої та отримає всі кошти, які є на його рахунку.
  • Дія прострочених платіжних карток для внутрішньо переміщених осіб може бути продовжена і після 31 грудня 2021 року. При цьому перевипуск карток триває, їх щомісяця доставляють до банківських відділень.
  • Правозахисник пояснив, що для пенсіонерів-внутрішньо переміщених осіб з ОРДЛО, яким потрібно замінити прострочені картки Ощадбанку, головна проблема зараз полягає не в ідентифікації, оскільки на період карантину вона не застосовується, а в тому, що нову картку потрібно отримати особисто, для чого треба прибути на підконтрольну територію України, тоді як окупанти фактично заблокували роботу КПВВ на лінії розмежування.