Після скандалу на блокпосту у Донецькій області заступника міністра МВС Гогілашвілі звільнено

Новини
Гогилашвили
Олександр Гогілашвілі, заступник міністра МВС. Ілюстрація: 24tv.ua

Звільнено з посади заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі після його грубої поведінки з поліцейськими на в’їзді до Донецької області.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на власне джерело в уряді.

«Кабмін звільнив Гогілашвілі», — сказало агентству джерело в уряді.

У пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України Центру журналістських розслідувань відповіли, що підтвердження чи спростування інформації про звільнення Олександра Гогілашвілі можна отримати тільки через подання письмового запиту.

На своїй facebook-сторінці Гогілашвілі написав, що подав заяву про звільнення.

«Я написав заяву на звільнення. Дякую усім за роботу, професіоналам, які чесно і віддано роблять свою справу.
Дякую співробітникам Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та всім тим, з ким працював в цей час в Міністерстві.
Так, я винен. Це показовий приклад для всіх, як не треба себе поводити. Мені соромно за свою емоційність та нестриманість, але мені не соромно за роботу, яку ми зробили за більш як 2 роки», – повідомив він.
На сайті Кабінету Міністрів з’явилося розпоряджння про звільнення Гогілашвілі за власним бажанням

Нагадаємо:

  • Заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі має діючий паспорт громадянина Російської Федерації та індивідуальний податковий номер — це встановив Центр журналістських розслідувань.
  • Олександр Гогілашвілі був призначений заступником міністра МВС у вересні 2019 року, коли його очолював Арсен Аваков. Після приходу на посаду Дениса Монастирського Гогілашвілі залишився заступником. У МВС він відповідає за боротьбу з наркотиками та реабілітацію наркозалежних.
  • З 2010 року Гогілашвілі працював з організаціями в Україні, які допомагають наркозалежним, зокрема, в «Міжнародній антинаркотичній асоціації» (МАА). Про цю організацію йшлося у фільмі-розслідуванні Суспільного «Бити. Молитися. Тримати». Згідно з оприлюдненими даними, щодо МАА в судовому реєстрі є десятки кримінальних проваджень, що вказують на примусові методи утримання наркозалежних.
  • Своїм призначенням на високу посаду без належної освіти та досвіду Гогілашвілі може завдячувати дружині Марії Левченко, яка є особистим помічником президента Володимира Зеленського.
  • Міністр МВС Денис Монастирський після оприлюднення скандального відео ініціював проведення дисциплінарного провадження, на період якого заступника міністра відсторонено від посади. «Я особисто вивчу всі деталі того, що сталося і прийму відповідні управлінські рішення», — написав Монастирський.
  • У свою чергу, Олександр Гогілашвілі вибачився за свою «надмірну емоційність».
  • Президент України просив міністра внутрішніх справ розглянути питання про звільнення заступника очільника МВС Олександра Гогілашвілі через «інцидент» із нападом на поліцейських.