Росія відмовляється від перемовин щодо відкриття КПВВ на Донбасі — Верещук

Новини
КПВВ "Станиця Луганська" Фото: Олександр Кохан / hromadske

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук розповіла, що Російська Федерація відмовляється від перемовин щодо відкриття КПВВ на Донбасі.

Про це інформує телеканал «Дом» з посиланням на слова Верещук у ході пресбрифінгу на КПВВ «Станиця Луганська».

«Створені умови, ми готові це робити, ми готові відкрити КПВВ і підтримувати комфортні умови перебування людей. Проте РФ відмовляється йти на переговори в цьому випадку. Вони не хочуть допомогти людям, які тут проживають. А люди дуже потребують цього. Є проблеми з картками «Ощадбанку». Банк попереджає, що треба буде пройти ідентифікацію та поміняти карти. Є питання вакцинації та побутові питання. Люди страждають. Ми готові — і технічно, і морально, і політично. Треба тільки щоб російська сторона допомогла людям, які тут представляють її бік, як я розумію, зрозуміти це», — заявила міністерка.

Наразі КПВВ “Станиця Луганська” в Луганській області є єдиним діючим пропускним пунктом для перетину лінії розмежування з ОРДЛО. Інші дорожні коридори заблоковані бойовиками.

Нагадаємо:

  • 10 листопада 2021 року бойовики скасували документальне підтвердження мети виїзду мешканців тимчасово окупованої території Луганської області на підконтрольну уряду України територію через КПВВ «Станиця Луганська». Через це у перші дні після зняття обмежень потік людей через КПВВ збільшився у шість разів.