У російському суді пояснили, чому видалили рішення, в якому згадувалися ЗС РФ на території Донбасу

Новини
Кировский районный суд Ростова-на-Дону, фото: yandex.ru

У Кіровському районному суді Ростову-на-Дону пояснили «технічними роботами» зникнення в сайту суду рішення, в якому згадуються поставки продуктів харчування на територію ОРДЛО для військових ЗС РФ.

Про це повідомляє видання «Новини Донбасу».

«У зв’язку з технічними регламентними роботами», — сказали у Кіровському районному суді Ростова-на-Дону, відповідаючи на запитання, чому зник вирок із сайту. У суді пообіцяли, що після закінчення робіт вирок знову з’явиться на сайті.

Коментуючи зазначену інформацію про російські військові частини на сході України, у суді пояснили, що у вироку було наведено тільки свідчення підсудного та підкреслили, що суд не перевіряв їхню правдивість.

Разом з цим у самому вироку суду написано, що: «Аналіз змісту показів зазначених осіб, які докладно описали та підтвердили певні обставини, що мають пряме і безпосереднє відношення до злочинної діяльності Забалуєва В.М., не свідчить про їх неприпустимість або недостовірність. Покази названих осіб, які детально описали відомі їм відомості зазнали ретельної перевірки та оцінки судом, а також зіставлені з іншими дослідженими судом доказами».

Нагадаємо:

  • Кіровський районний суд Ростова-на-Дону виніс вирок, у якому через покази обвинуваченого зафіксована присутність регулярних російських військ на непідконтрольній Україні території Донбасу.
  • Обвинувачений розповів в суді, що у 2019 році ООО «Технология» займалася поставками продуктів харчування у військові частини Збройних Сил РФ, що дислокуються на території ОРДЛО. ООО «Технология» займалася поставками за договором з АТ «Мінторг». Продукти доставлялися в ОРДЛО здійснювалося зі складу з періодичністю 1 раз на два тижні. Колона складалася з понад 70 машин, вантажопідйомністю близько 40 тонн та загальним обсягом понад 1 300 тонн. В асортимент продовольства входили борошно, консерви, свіжі овочі. Сумарна вартість продуктів харчування на одне постачання становила понад 130 млн рублів.