Російські танкові підрозділи в Криму відпрацьовують бойову стрільбу перед змаганнями

Новини
Фото: Минобороны РФ

Екіпажі російських танкових підрозділів в Криму на полігоні «Ангарський» розпочали підготовку до участі у Вірменських міжнародних іграх «АрМІ-2022». Відпрацьовується бойова стрільба.

Про це повідомляє Міноборони РФ.

«Військовослужбовці в ході змагань на полігоні «Ангарський» визначать кращий екіпаж у виконанні вогневих завдань із озброєння танка Т-72Б3 по мішенях, що рухаються і з’являються, на різних дистанціях, а також у швидкісному проходженні маршруту з природними і штучними перешкодами», — йдеться у повідомленні.

Танкісти, що пройдуть перший етап, представлятимуть армійський корпус на окружних змаганнях, де боротимуться за право потрапити до команди Південного військового округу для участі у всеармійському етапі АрМІ-2022. Загалом у відбіркових етапах конкурсів АрМІ-2022 беруть участь понад 500 військовослужбовців з’єднань Чорноморського флоту, а також підрозділів, дислокованих у Криму.

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму РФ проводить навчання морської піхоти за участю понад 500 військових.
  • Біля кордону з Україною досі залишаються 19 батальйонно-тактичних груп ЗС РФ. Російська сторона все ще має виконати заходи щодо прозорості відповідно до Віденського документу 2011 року, як це було рекомендовано на спільному засіданні Постійної ради та Форуму безпекового співробітництва.
  • Україна готується відбивати повномасштабне вторгнення РФ. Росія активізувалася на сході нашої держави. Збройні сили постійно готуються до відбиття різних загроз, в тому числі і повномасштабного вторгнення.
  • На території РФ і Білорусі пройшли спільні масштабні військові навчання «Захід-2021». Всього в навчаннях взяли участь до 200 000 чоловік особового складу, близько 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі 290 танків, 240 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів.