Пенсіонерам-ВПО треба забрати нові картки Ощадбанку, бо прострочені картки після 1 квітня 2022 року заблокують – Верещук

Новини
Ощадбанк
Відділення Ощадбанку у Слов'янську Донецької області Фото: oschadbank.ua

Пенсіонери зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) мають заздалегідь забрати нові картки Ощадбанку з відділень, бо термін дії прострочених карток після 1 квітня 2022 року більше продовжуватись не буде, і вони будуть заблоковані. Для зручності переселенцям рекомендується скористатись електронною чергою на сайті Ощадбанку.

З таким зверненням до ВПО виступила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на своїй сторінці у Facebook.

«Звертаюсь до всіх внутрішньо переміщених осіб, які користуються картками Ощадбанку за тарифним пакетом «Мій рахунок». Якщо термін дії вашої картки завершився або завершується, треба відвідати ваше відділення банку й отримати нову картку. Ощадбанк пішов нам назустріч та не блокуватиме картки до 1 квітня 2022 року. (Потім картки, термін дії яких закінчився, будуть блокуватись). Для зручності ви можете скористатись електронною чергою на сайті Ощадбанку», – написала Верещук.

Вона попросила переселенців заздалегідь подбати про отримання нових карток Ощадбанку.

«Зі свого боку держбанк обіцяв докласти максимум зусиль для забезпечення швидкості та комфорту при отриманні нових карток … Дуже важливо, щоб внутрішньо переміщені особи отримали нові картки Ощадбанку до 1 квітня 2022 року», – додала віцепрем’єрка.

Як повідомлялося, 15 грудня 2021 року Ощадбанк дозволив використання до 1 квітня 2022 року платіжних карток ВПО, які обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок» та термін дії яких спливає під час карантину. Починаючи з 1 квітня 2022 року Ощадбанк заблокує дію прострочених карток переселенців.

Нагадаємо:

  • В Ощадбанку пояснили, що скасування автоматичного продовження дії карток для переселенців та мешканців ОРДЛО не означає, що люди втратять свої гроші. Кошти залишаються на рахунку у клієнта і чекатимуть на нього. Якщо клієнт звернеться після 1 січня 2022 року, він отримає нову картку замість простроченої та отримає всі кошти, які є на його рахунку.
  • Правозахисник пояснив, що для пенсіонерів-внутрішньо переміщених осіб з ОРДЛО, яким потрібно замінити прострочені картки Ощадбанку, головна проблема зараз полягає не в ідентифікації, оскільки на період карантину вона не застосовується, а в тому, що нову картку потрібно отримати особисто, для чого треба прибути на підконтрольну територію України, тоді як окупанти фактично заблокували роботу КПВВ на лінії розмежування.