Повідомлено про підозру у держзраді колишньому начальнику Керченської виправної колонії Бобрікову

Новини
Олексій Бобріков, начальник «ФКУ ІЧ-2 УФСІН РФ у Республіці Крим та Севастополі» Фото: Крымская газета

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та Севастополя повідомлено про підозру у державній зраді колишньому начальнику Керченської виправної колонії Державної пенітенціарної служби України Олексію Бобрікову, який після окупації Криму перейшов на службу до Росії.

Зрадник підозрюється за ч.1 ст.111 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років, повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що до окупації півострова підозрюваний обіймав посаду начальника Керченської виправної колонії Державної пенітенціарної служби України та перебував у спеціальному званні підполковника внутрішньої служби. У 2014 році український офіцер перейшов на службу до окупаційної адміністрації РФ, незаконно обійнявши посаду «заступника начальника виправної колонії-1 по Республіці Крим та м. Севастополю». Пізніше, підозрюваний отримав від окупаційної влади підвищення у посаді до «начальника виправної колонії-2» та спеціальне звання «полковника внутрішньої служби РФ», – йдеться у повідомленні.

Таким чином, зазначили у прокуратурі, «начальник колонії», перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України, а також своїми діями та рішеннями сприяв становленню окупаційної влади РФ на півострові шляхом безпосередньої участі у її роботі.

Досудове розслідування здійснюється Слідчим управлінням ГУ СБУ в АР Крим.

Прокуратура не називає імені підозрюваного, однак за даним Центру журналістських розслідувань, мова йде про Бобрікова Олексія Володимировича, який зараз в окупованому Криму займає посаду начальника «Федеральної казенної установи «Виправна колонія №2 Управління Федеральної служби виконання покарань у Республіці Крим та м. Севастополі».

Нагадаэмо:

  • Наприкінці жовтня 2021 року прокурори Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора повідомили про підозру у держзраді колишньому начальнику відділу прокуратури Севастополя Ігорю Шевченко, який після окупації Криму перейшов на службу до Росії та очолив вже окупаційну севастопольську прокуратуру.