РФ проводить у Криму та Краснодарському краї навчання за участю 1200 десантників

Новини
Фото: mil.ru

Росія проводить в окупованому Криму та Краснодарському краї масштабні навчання з бойовими стрільбами, в яких беруть участь понад 1200 російських десантників та понад 250 одиниць військової техніки.

Про це повідомили в Міноборони РФ, передає агентство Інтерфакс.

«Навчання пройдуть у рамках оперативного збору керівного складу військ під керівництвом командувача Повітряно-десантних військ генерал-полковника Андрія Сердюкова. Загалом у них задіяно понад 1200 військовослужбовців та понад 250 одиниць військової та спеціальної техніки», – йдеться у повідомленні.

23 грудня навчання стартують у Криму на полігоні «Опук». 24 грудня – на полігоні «Раєвський» під Новоросійськом.

«Будуть відпрацьовані бойові стрільби десантно-штурмових, артилерійських підрозділів та підрозділів військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, а також розмінування ділянки місцевості та прикриття військ від засобів повітряного нападу та безпілотних літальних апаратів. Військовослужбовці виконають вогневі завдання та вразять мішені на різних дальностях», – зазначили у Міноборони.

За словами військових, на навчаннях підрозділу ВДВ відпрацюють десантно-штурмові дії на гелікоптерах з метою блокування захопленого району та забезпечення швидкого наступу головних сил з’єднання.

Нагадаємо:

  • У грудні 2021 року російські танкові підрозділи провели п’ятиденні стрільби в польових умовах на полігонах Південного військового округу РФ та на окупованій території Криму.