У Криму «суд» відправив під домашній арешт затриманого за хабар директора підприємства «Кримгеологія»

Новини
Затримання гендиректора підприємства «Кримгеологія» у Сімферополі, 23.12.2021 Фото: «Управління ФСБ по Криму і Севастополю»

В окупованому Криму «Київський районний суд» Сімферополя відправив під домашній арешт до 22 лютого 2022 року директора вкраденого в України підприємства «Кримгеологія», якого 23 грудня затримали співробітники ФСБ за підозрою в отриманні хабара. «Кримгеологія» перебуває під українськими  санкціями.

Про це повідомляє видання «Крыминформ» з посиланням на інформацію «суду».

«Йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 22 лютого 2022 року», – повідомив співрозмовник видання.

Як повідомила офіційний представник «головного слідуправління СК у Криму та Севастополі» Ольга Постнова, гендиректору підприємства, який визнав свою провину, висунуто обвинувачення.

«Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації у Республіці Крим та Севастополі пред’явлено обвинувачення генеральному директору ДУП РК «Кримгеологія» в отриманні хабара у великому розмірі (пункт «в» частини 5 статті 290 КК РФ)», – сказав Постнова.

Вона зазначила, що обвинувачений домовився з індивідуальним підприємцем про укладання з ним договору на постачання піщано-гравійної суміші та суглинку з кар’єру у Білогірському районі, а також про організацію відвантаження цих матеріалів за грошову винагороду. Після укладання договору гендиректор щомісяця отримував від підприємця хабарі на загальну суму 365 тисяч рублів.

Директора «Кримгеології» затримали співробітники ФСБ 23 грудня у Сімферополі під час отримання чергової суми хабара у розмірі 40 тисяч рублів. За місцем його роботи та проживання було проведено обшуки.

На сайті «Державного унітарного підприємства «Кримгеологія» генеральним директором вказаний Микола Братусін. Підприємство надає послуги з підготовки документацій з буріння свердловин на воду, оформлення ліцензій та інших документів на геологічне вивчення, що включає пошук та оцінку, розвідку та видобуток загальнопоширених твердих корисних копалин, проводить бурові та камеральні роботи, займається проектуванням з розробки родовищ, проектування гірничих відводів, рекультивації порушених земель; складання планів розвитку гірничих робіт.

Нагадаємо:

  • До окупації Криму підприємство «Кримгеологія» було дочірнім підприємством НАК «Надра України». Спеціалізувалося на видобутку нафти, діяльності у сфері геології та геологорозвідки, розвідувальному бурінні.
  • У травні 2014 року «уряд Криму» створив на базі захопленого у України підприємства «Кримгеологія» «Державне унітарне республіканське підприємство «Кримгеологія». Відповідно до розпорядження, метою створення ГУП РК «Кримгеологія» зазначено необхідність вивчення геологічних процесів, охорони та використання надр на території Криму.
  • 24 березня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО України від 23 березня про введення санкцій проти майже 80 компаній із Росії та окупованого Криму, включаючи вкрадені в Україні «Чорноморнафтогаз» та «Масандру», а також підприємство «Кримгеологія».